Екологични Продукти

Новини

Макскарт ООД, като ангажирана с опазването на околната среда фирма, разработва и внедрява нови екологични решения. Във връзка с това разширихме производствената си гама, предлагайки следните нови продукти:

Карти от 100% рециклиран материал:

Recycleing-card_FACE

Тези карти са изработени от 100% рециклирано PVC. Материалът се рециклира в ЕС и се получава от промишлени отпадъци от печатни продукти и опаковки. Рециклираните карти могат да бъдат отпечатани пълноцветно и персонализирани като обикновени пластмасови карти. Възможни са всички довършителни процеси, характерни за стандартните PVC карти като полета за подпис и писане, топъл печат, частичен UV лак, RFID транспондери, нестандартни формати. Процесът на рециклиране може да се повтори до 8 пъти. Всеки килограм рециклирано PVC замества точно същото количество нормално PVC.
Garbage process

ЕКО карти – изработени от картон и биоразградим ламинат

Нашата ЕКО карта е евтината и екологична алтернатива на PVC картите. Вътрешността на картата е направена от хартия, защитена от био разградим ламинат. Еко картата наподобява обикновена тънка пластмасова карта и може да се персонализира.

Карти от БИО разградим материал

Bio BG-card_FACE

Много от нашите клиенти вече са преминали към използване на биоразградими карти. Това се дължи най-вече на факта, че биоразградимите карти имат същия висок стандарт за печат и не се различават визуално от стандартната карта. Има избор на опции за довършителните процеси като персонализация, полета за писане, частичен гланцов лак и т.н. Биоразградимите карти се състоят от 57% морска сол и имат специална повърхност, привличаща микроорганизми, които разграждат картата в рамките на 3-5 години.

Карти от картон

Paper-card_FACE5Paper-card_BACK5

Картите от хартия са идеалното решение, когато се предвижда краткотрайна употреба на продукта. Висококачествените картонени карти могат да бъдат отпечатани пълноцветно от двете страни и да бъдат персонализирани като конвенционалните пластмасови карти. Те са чудесна алтернатива на PVC картите, тъй като в момента хартията се счита за най-екологичния материал.